Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hogy kell ezt megoldani? Levezetés kéne

Főoldal » Középiskola » Fizika
514
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Az eredmény 2,7 m/s
Itt a lényeg az impulzusmegmaradás, tehát, hogy a p=m*v=áll.
m jelöli a jégkorong, M a flakon tömegét, v1 a jégkorong, V1 a flakon sebességét az ütközés előtt, v2 a jégkorong, V2 a flakon sebességét az üzközés után.
A g-ot kg-ba át kell váltani, tehát m=0,162 kg, M=0,712 kg
m*v1+M*V1=m*v2+M*V2
0,162*16,5+0,712*0=0,162*4,6+0,712*V2
2,673=0,7452+0,712*V2 /-0,7452
1,9278=0,712*V2 /:0,712
2,7=V2
0