Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egy Háromszög egyik oldala 4cm hosszú. Mekkora lehet az oldallal szemközti szög, ha a háromszög köré írt körének sugara 5 cm?

Főoldal » Középiskola » Matematika
1968
surgoooos
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
rajzoljuk meg az átmérőt, vagy fv tábla

a/(2r) = sin (alfa)
4/10 = sin (alfa)
alfa = 23,58 fok
0