Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Általános iskola » Fizika
942
Milyen képlettel tudjuk kiszámolni ...
...a Pa-t, ha az F és az A van megadva?
...az F-et, ha a Pa és az A van megadva?
... az A-t, ha az F és az a van megadva?

Előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

2
Szia!

Az alapképlet a p=F/A, minden ebből származtatható.

Pa-t akkor kapsz, ha a p=F/A-ba helyettesítesz, mégpedig úgy, hogy F (erő) Newton-ban, A (felület) pedig m2-ben van megadva.

Az erőt, F-et (Newtonban) pedig p×A-val kapod, azaz F=p×A.

A felület pedig (A, m2-ben): A=F/p.


0

A Pa az mertekegység, nem ertem hogy jött az SI betűjelek közé, szerintem te p(nyomás)-t akartal.
p=F/A
0