Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Termkus kölcsönhatás. Fontos lenne.

Főoldal » Általános iskola » Fizika
450
A fürdőkádban levő 20 *C-os hőmérsékletű vízhez 70*C-os vizet öntünk. Hasonlítsd össze a kádban lévő víz és a hozzáöntött víz tömegét, ha a kialakuló közös hőmérséklet 38*C lett.
Köszönöm előre is!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Q1=Q2

m1*(tk-t1)=m2*(t2-tk)

m1*(38-20)=m2*(70-38)

m1*18=m2*32

m1/m2=32/18=16/9


Vagyis a kádban lévő víz tömege(m1) 16/9 része a hozzáöntött víz tömegének(m2).
0