Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizikásook valaki tudja ezeket? :(

Főoldal » Középiskola » Fizika
346
A gyümölcs tömege 25 000 g, fajhője 3,8 kJ /kg o C. Aszalás kezdetén 45 o C-kal emelkedik a gyümölcs
hőmérséklete. Mennyi hőmennyiség szükséges ehhez?

A 0,2 kg tömegű éter elforralásához 72,2 kJ hőmennyiség szükséges. Mennyi az éter forráshője?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

2
Q=c·m·ΔT=3,8·25·45=4275J
0

Q=L·m
L=Q/m=72,2/0,2=361kJ/kg
0