Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi (algebra) 5.feladat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
602
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

3
A) 11 ; 21 ; 13; 25
0

a. 11, 21, 13, 25
b. 2,5 9, 2, 1/3
c. 48, 144, 4, 32
0

Szia!

A megoldásokat már megírták, én ezért elmagyarázom a lényeget, hogy megértsd. Az a, pontban az 'a' értéke 2
3*a+5 = 3*2+5 = 6+5=11
3*(a+5) = 3*(2+5)=3*7=21
... stb
Mindig a betű helyére írd be a számot, amit megad a feladat, és végezd el a műveletet. Fontos, hogy megtanuld, mert erre épül majd a további több éves tananyag (egyenletek).

0