Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
346
Sziasztok ezt a két szöveges feladatot meg tudná nekem valaki oldani?
Előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
2. feladat
Egész út: x
1. nap: (x/4)+6
2. nap: ((3/4)x-6)/3+2
3. nap: 44
(x/4)+6+44+((3/4)x-6)/3+2=x /×12
3x+600+3x-24+24=12x
6x+600=12x
600=6x
x=100 km hosszú a kerékpártúra


0

(15+(x/5))/(20+x)=40%=0,4
15+0,2x=8+0,4x
7+0,2x=0,4x
7=0,2x
x+20=35+20=55 kérdés volt a vizsgán
Módosítva: 6 éve
0