Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egy emelkedő vízszintessel 12°-os szöget zár be, és a vízszintesre eső merőlegs vetülete 200m. Milyen magasra visz az emelkedő?

Főoldal » Középiskola » Matematika
4829
Előre is köszönöm ha tud valaki segíteni!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Merőleges vetület
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Rajzolsz egy derékszögű háromszöget, ami a lejtőt szemlélteti. Amelynek a függőleges befogója m (a keresett adat), a vízszintes befogója 200m (ez a merőleges vetület).
tg 12 = m/200 Amiből m= 200* tg 12 = 42,51 méter magasra visz az emelkedő.
1