Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sos! Matek feladat.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
409
1. A következő mennyiségek közül melyek között áll fenn fordított arányosság?

A,
A 120 négyzetcentiméter területű téglalap oldalai.

B,
A négyzet oldala és kerülete.

C,
2500 forintért vásárolható cserepes növények száma.

D,
30 kilométeres távot megtett túristák sebessége és az út megtételéhez szükséges idő

E,
Az akváriumban lévő halak száma és az etetőanyag mennyisége.

F,
A lovak száma és az eltelt napok száma Ha adott mennyiségű széna áll rendelkezésre.


2.
Egy ötnapos sítúra 210 euróba kerül. Ágiéknak dollárban van valutájuk. Hány dollárba kerül a síút ha egy dollár 205 Ft ot egy Euro 255 ft ért?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
e
0

A Ha az egyik nő, a másik csökken.
B mind a kettő egyenlően nő
C ha többet veszel, többe kerül.
D ha lassabban mennek, az idő több, ha gyorsabban kevesebb
E ha többen vannak, gyorsabban fogy
F ugyan az, mint a halak

Tehát fordított arányosság: a, d, e, f

210 euró
1 euró=255ft
210*255=53550ft
1 dollár=205 ft
53550:205≈261,22
261,22 dollárba.
0