Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Merlegelv

Főoldal » Általános iskola » Matematika
470
Feladat végezd el az a szó vonásokat zárójelfelbontás sokat majd A mérlegelv felhasználásával Oldd meg az egyenleteket
21( x-1)+9=9( x-1)+9
8( x+12)-6=6(2x-1)+6
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
21(x-1)+9=9(x-1)+9 /-9 (mindkét oldalról vond le) marad: 21x-21=9x-9 ez egyenlőtlenség.
8(x+12)-6=6(2x-1)+6 = 8x+90=12x ebből kiderül hogy 4x=90, vagyis x=22,5
Ez ennyi volt.Sok sikert a többihez :)
0