Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egy kör egyenlete : x^2+(y-1)^2=100

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
433
Adja meg a kör középpontjának koordniátáit és a kör sugarának hosszát
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
x^2+(y-1)^2=100
a kör egyenlete az alábbi alakban írható fel: (x-u)^2+(y-v)^2 = r^2
ahol (u,v) a kör középpontja és r a sugara

azaz, ha átírod az egyenletet, akkor az sokat segít:
(x-0)^2+(y-1)^2 = 10^2

azaz, a (0,1) pont a kör középpontja
és 10 a kör sugara
Módosítva: 6 éve
0