Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sos! Fizika házi.

Főoldal » Általános iskola » Fizika
695
Az alkohol forráshője 906 kJ/kg. Mennyi alkoholt forraltunk el 453 kJ hőmennyiséggel?
Hogyan függ a párolgás sebessége a pároló felületcnagyságától?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Q=L·m⇒m=Q/L=453/906=0,5kg
Minél nagyobb a párolgó felület, annál több anyag tud elpárologni (egyenes arányosság)
0