Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Help!

Főoldal » Középiskola » Fizika
659
A 20 kg tömegű álló kiskocsin egy 35 kg tömegű gyerek áll. Milyen irányú és mekkora lesz a kocsi sebessége, ha a gyerek 3 m/s sebességgel hátra leugrik a kocsiról?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Adatok
m₁ = 35 kg
m₂ = 20 kg
v₁ = 3 m/s
v₂ = ?
-------------
Lendületmegmaradás törvénye!
I₁ = I₂

I = m · v
I₁ = 35 kg · 3 m/s = 105 kg · m/s
I₂ = 20 kg · v₂

105 kg · m/s = 20 kg · v₂
v₂ = 5,25 m/s
0