Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Általános iskola » Fizika
526

Hány kg 80C-os térmálvizet kell töltened 40kg 10C-os vízhez, ha azt szeretnéd, hogy a közös hőmérséklet 28C-os legyen? A környezettől való hőcseréléstől eltekintünk.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Súlyozott átlaggal ki lehet számolni.
x-el jelölöm a kérdezett mennyiséget.

(x·80 + 40·10)/(x+40)=28
80x+400=28x+1120
52x=720
x=13,85

Azaz 13,85 kg kell.
1