Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Általános iskola » Matematika
374
x – (7 – x)/4 = 5 – x
x – 7 = (x -1)/4
7(x + 4)  3(5  2x) = 9x + 13
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
1.
x-(7-x):4=5-x /·4
4x-(7-x)=20-4x
4x-7+x=20-4x
5x-7=20-4x /+4x
9x-7= 20 /+7
9x=27 /:9
x=3
(a / jel a végén a műveletet mutatja amit végeztem; az osztást kettősponttal jelöltem)
0

2.
x-7 = (x-1):4 /·4
4x-28 = x-1 /-x
3x-28=-1 /+28
3x=27 /:3
x=9
0