Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tudtok segiteni. Ma délig le kell adnom.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
337
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Szia
30:(2+3+5)=3
2x3=6
3x3=9
5x3=15
Remélem érthető.
A térfogatát és a területét innen már ki tudod számolni.
Módosítva: 6 éve
1

1. él: 2x
2. él: 3x
3.él: 5x
Összesen: 10x=30 cm
x=3 cm
Így oldalaik 6 cm, 9 cm és 15 cm
Felszíne:
A=2(ab+ac+bc)=2(54+90+135)=558 cm²
Térfogata:
V=abc=810 cm³
1