Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki segítene a matek dolgozatba légyszi?

Főoldal » Középiskola » Matematika
406
1.Határozd meg a háromszög b oldalának a hosszát és a területét! A(3,2), B(4,6), C(-1,6)

2.Írd fel a következő függvény hozzárendelési szabályát!
i(-3)=-2
i(0)=3
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1.Határozd meg a háromszög b oldalának a hosszát és a területét! A(3,2), B(4,6), C(-1,6)
AC vektor (-4;4), ennek hossza = gyök alatt((-4)2+42)= gyök alatt (16+16)= gyök alatt(32) egység= b oldal
Ha ábrázolod a három pontot egy koordináta-rendszerbe, akkor leolvashatod, hogy a BC oldal hossza 5 egység és az ehhez tartozó magasság 4 egység. Így a terület= 5·4/2=10 területegység.

2.Írd fel a következő függvény hozzárendelési szabályát!
i(-3)=-2
i(0)=3

i(x)=5/3 · x + 3

A MATEK legyen Veled! :)
0