Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Aki tud segiteni ebben a feladatban az irja commentbe légyszi :)

Főoldal » Általános iskola » Matematika
2360
Mennyi cukor van 5t cukorrépában, ha tömegének 16%-a cukor? Hány tonna cukorrépában van 4,8 t cukor?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
5t = 5000 kg
Mivel 16%, ezért el kell osztani 100-zal, és megszorozni 16-tal:
5000*0.16 = 800kg cukor van 5 tonna cukorrépában.

X kg cukorrépában van 4.8t cukor.
X*0.16 = 4.8 // osztunk 0.16-tal
X = 30 tonnában
1