Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérlek segitsetek?? Ma délig le kell adnom.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
384
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
4. feladat
Egyenes hasáb:
m=3 cm
a=1,5 cm
Alapterület:
T=(e×f)/2=(1,8×2,4)/2=2,16 cm²
Palást területe:
T=4×(1,5×3)=18 cm²
Egyenes hasáb felszíne:
A=2T+P=2×2,16+18=22,32 cm²
V=T×m=2,16×3=6,48 cm³

5. feladat
d=90 cm
r=45 cm
m=140 cm
Felszíne:
A=2r²π+2rπm=2×45²×3,14+2×45×3,14×140=12717+39564=52280 cm²=5,228 m²-t kell lefestenie
Térfogata:
V=r²πm=45²×3,14×140=890190 cm³=890,19 dm³=890,19 liter víz fér bele
1