Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Általános iskola » Fizika
2040
Mennyi a nyomás a 2 m mély medence alján ha félig van tele vízzel és a légnyomás 100.000 Pa?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Szia!

A hidrosztatikai nyomást a p= ro×g×h képlettel számoljuk, ahol ro a közeg sűrűsége (kg/m^3-ben), g a gravitációs gyorsulás (10 m/s^2) és h a magasság (méterben)

Esetünkben a víz sűrűsége 1.000 kg/m3, így a nyomás (pascalban):
p=1.000×2×10=20.000 Pa.

De ehhez még hozzáadódik a légnyomás, így összesen 120.000 Pa a nyomás.
0