Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Általános iskola » Fizika
665
A feladat egy táblázat és a hiányzó adatokat kell beírni:
Pascal F A Képlet
20.000 1000N ? ?
40 KPa ? 200cm2 ?
? 500N 0,4 M2 ?
40.000Pa 2000N ? ?
80KPa ? 400cm2 ?
? 1000N 0,8m2 ?

cm2= négyzetcentiméter
m2= négyzetméter
Előre is köszönöm a válaszokat
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
1, A=F/P=0,05 m2
2, F=A*P=800 N
3, P=F/A=1250 Pa
4, A=F/P=0,05 m2
5, F=A*P=3200 N
6, P=F/A=1250 Pa
(a * a szorzást jelöli, a / az osztást)
0