Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Elakadtam ebben a feladatban tudnátok segíteni SOS

Főoldal » Középiskola » Matematika
524
Egy körcikk területe 130 cm² középponti szöge 150⁰. Mekkora az ívhossz?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kor, középpontiszög, ívhossz, Körcikk
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
A középponti szög a teljes szögnek 150/360 = 5/12 része
ugyanennyi része éesz a teljes körterületnek
5/12 szer r négyzet szer pi = 130
r négyzet szer 3,14 = 312
r = 9,968

5/12 része a kör kerületének = ív
ker = 2r szer pi
ker = 2x9.968 x 3,14=62,5996
5/12 ed része ennek = 26,08
1

Csatoltam képet. Természetesen BGy megoldása tökéletes, így az ő válaszát jelöld megoldásnak.
Módosítva: 6 éve
0