Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Folytonos valószínűségi változó

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
531
Csatoltam képet!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Valószínűség
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
Az eloszlás függvény
F(x)= 1- e emelve a (-lambda szor x)-re

ez a területeket összeadja
p(x kisebb 2) = területeket 2ig adjuk össze = F(2) = 1- e emelve ( -3szor 2) re
1-e emelve (-6) re
=0,9975212478


P( 1és 2 között = terület 2 ig - terület 1 ig
kell F(1) = 1- e emelve ( -3szer 1) = 1-e emelve (-3) = 0,95021293

F(2) -F(1) = 0,9975212478-0,95021293= 0,047308
BGY
0