Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenlet

Főoldal » Általános iskola » Matematika
408
5-(×-4)=3×(×+2)
??????=3×+6
A bal oldalon,hogy bontom a zárójelet?
Köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A bal oldalon az (x-4) van kivonva. Vagyis ki kell vonni az x-et is meg a -4-et is. -4-et kivonni úgy lehet, ha +4-et hozzáadunk. Vagyis abból -x+4 lesz.

Ezt nem kell így végiggondolni soha, meg kell jegyezni, hogy ha mínusz van a zárójel előtt, akkor mindennek ellenkezőjére változik az "előjele". Vagyis x-ből -x lesz, -4-ből +4.
`5-x+4=3x+6`

A többi megy?
0