Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenlet faktoriálissal (3-1)

Főoldal » Középiskola » Matematika
470
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
(x+1) ! = (x+1) x(x-1)(x-2)........1
(X-1) ! = (x-1)(x-2)(x-3)..........1
Ha a felsőt elosztjuk az alsóval, akkor felül marad (x+1)x

x! = x(x-1)(x-2)......1
(x-2)! = (x-2)(x-3).......1
ha a felsőt elosztom az alsóval, akkor marad
x(x-1)

Így a megoldandó egyenlet
1,5 x(x+1) +2x = 4x(x-1)
Zárójeleket felbontani és megoldani...
0

Csatoltam képet.
-1