Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kör középponti egyenlet

Főoldal » Középiskola » Matematika
375
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Kell a kör középpontja, ez az AB szakasz felezőpontja
koordinátákat átlagolni kell
Fx = (3+-1)/2 = 1
Fy= (5-3)/2 = 1
F(1,1,)

a sugár = FA távolság
FA vektor = (3-1,5-1 )= (2,4)
FA hossza = gyök ( 2 négyzete + 4 négyzete) =gyök 20

kör (x-1) négyzeten + (y-1) négyzeten = 20 (mert r négyzet kell ide)
0