Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Másodfokú egyenlet (2-8)

Főoldal » Középiskola » Matematika
302
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Megoldások száma a diszkriminánstól függ
D = b négyzet -4ac

a = 2
b= 4m
c = -m
D= (4m) négyzete -4 szer 2 szer (-m)
D= 16 m négyzete + 8m
D= 8m(2m+1)

Ha D = 0 8m(2m+1) = 0
vagyis m = 0 , m= -0,5
akkor egy db megoldás van


Ha D kisebb 0 8m(2m+1) kisebb 0

ez egy parabola, ami felfelé nyílik, tehát az x-tengely alatti rész 0 és -0,5 között van
vagyis -0,5 nagyobb m nagyobb 0,
akkor nincs megoldás

Ha D nagyobb 0, akkor 2 megoldás van.
Ez a megmaradó m...
0