Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Nagyon köszönöm ha segítetek

Főoldal » Középiskola » Fizika
2649
Egy súrlódás nélküli, 6m magas domb tetejéről kezdősebesség nélkül indul el egy szánkózó. Mekkora lesz a sebessége 20m megtétele után a domb alján? Mekkora lesz a sebessége 20m megtétele után ha 1m/s kezdősebességgel indul?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
mgh=1/2mv²
v= 2gh = 120 =10,95m/s
ha v₁=1m/s a kezdősebesség
m·g·h+1/2·m·v₁2=1/2·m·v₂2
v₂2=2·g·h+·v₁2=121
v₂= 121 =11m/s
0