Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek szöveges házi 9.

Főoldal » Középiskola » Matematika
684
Gondoltam egy számot. Kivontam belőle hármat, majd az eredményt megszoroztam
nyolccal, aztán kivontam belőle hetet. Végül megszoroztam néggyel, eredményül százat
kaptam. Melyik számra gondoltam.

Én oda jutottam, hogy (x-3)x8-7x4=100
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, Matematika, házi, szám, szöveges, lecke
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
( (x - 3) * 8 - 7 ) * 4 = 100
(8x - 24 - 7) * 4 = 100
(8x - 31) * 4 = 100
8x - 31 = 25
8x = 56
x = 7

Levezetés: 7 - 3 = 4 * 8 = 32 - 7 = 25 * 4 = 100
1