Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Képlet átalakítás

Főoldal » Középiskola » Matematika
538
A gömb képletének átalakítását szeretném megtudni,úgy ,hogy az r a köbönt kapjam meg.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ez a gömb térfogatának a képlete, ezért ez az egyenlőség fennáll:
V = (4 · r³ · π) / 3

r³ kifejezése:
V = (4 · r³ · π) / 3 (felszorzok 3-al)
3V = (4 · r³ · π) (leosztok 4π-vel, és r³-t balra rakom)
r³ = 3V / (4π)
0