Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tudnátok segíteni?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
492
Egy háromszög egyik oldala kétszerese a legrövidebb oldalnak,a harmadik oldala 10 cm-rel hosszabb mint a legrövidebb oldala. Mekkorák a hármoszög oldalai,ha kerülete 26 cm?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a b c K
x 2x x+10 26

x+2x+x+10= 26 /öv.
4x+10= 26 /-10
4x= 16 / :4
x= 4

a= 4 cm
b= 2*4 = 8 cm
c= 10+4= 14 cm

Ell.: K= a+b+c
K= 4+8+14= 26
1