Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Melyik számra gondoltam?

Főoldal » Középiskola » Matematika
819
A gondolt szám kétszeresének és 20-nak az összege 60.
A gondolt szám és 20 összegének a kétszerese 100.
A gondolt szám és 20 ötszörösének az összege 150.
A gondolt szám és 20 különbségének az ötszöröse 150.
A gondolt szám és 20 ötszörösének a különbsége 150.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
20
30
50
50
250
1

x*2+20=60 /-20
2x=40 /:2
x=20

(x+20)*2=100
2x+40=100 /-40
2x=60 /:2
x=30

x+20*5=150
x+100=150 /-100
x=50

(x-20)*5=150
5x-100=150 /+100
5x=250 /:5
x=50

x-20*5=150
x-100=150 /+100
x=250
Módosítva: 6 éve
1