Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Exponenciális egyenlőtlenség

Főoldal » Középiskola » Matematika
504
Sziasztok! Valaki tudna nekem segíteni a fényképen látható 'g' feladat megoldásában? Előre is köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
 32x-1 = 25(x-1) = 25x-5 =2(5x-5)/2

5 16x =5 24x =24x/5

Azaz:
2(5x-5)/2>24x/5
ez akkor és csak akkor igaz, ha
(5x-5)/2>4x/5
25x-25>8x
17x-25>0
17x>25
x>25/17
0

Köszönöm szépen!
0