Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika dolgozat- Segtség

Főoldal » Középiskola » Fizika
505
Egy szánkót, amelynek tömege a rajta ülő gyerekkel együtt 60 kg, 200 méteren keresztül húzzuk állandó sebeséggel mozgatva.
A húzóerő 200 N, (g~10m/s2)
a.) Mekkora munkát végzünk?
b.) Mekkora a súrlódási erő munkája?
c.) Mekkora a csúszási súrlódási együttható?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

2
Ha a szánkó sebessége állandó, akkor a szánkóra ható erők vízszintes erők eredője nulla kell legyen. Ez azt jelenti, hogy a húzóerő, és a súrlódási erő egyenlő kell legyen! A nyomóerő=m·g=600N
a.) W=F·s=200N·200m=40000J
b.) Ws=W=40000J
c.) μ=Fs/Fny=200/600=0,33
Módosítva: 6 éve
0

Nagyon szépen köszönöm a segítségét! :)
0