Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi -egyenes egyenlete

Főoldal » Középiskola » Matematika
373
Segítséget szeretnék kérni a következő feladathoz:

Számítsuk ki a háromszög csúcspontjainak koordinátáit, ha az oldalegyenes egyenlete:
4x - 5y = 13
7x + 2y = 31
3x + 7y = 1
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A három egyenes egyenleteit páronként kell megoldani, így kapjuk meg a három pontot: P₁(x₁;y₁), P₂(x₂;y₂), P₃(x₃;y₃)
4x-5y=13
7x+2y=31
Ezt megoldva kapjuk x₁ és y₁ értékét
4x-5y=13
3x+7y=1
Ezt megoldva kapjuk x₂ és y₂ értékét
7x+2y=31
3x+7y=1
Ezt megoldva kapjuk x₃ és y₃ értékét
0