Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Általános iskola » Matematika
315
7-3x=3-7×

2×+5=15×+44

25×-11-(9×-2)=4×+3

Valaki tudna segíteni? Előre is köszönöm a válaszokat .
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
7-3x=3-7x /+7x
7+4x=3 / -7
4x=-4 / :4
x=-1

2x+5=15x+44 / -2x
5=13x+44 / -44
-39=13x / :13
x=-3

25x-11-(9x-2)=4x+3 /zárójel felbontás
25x-11-9x+2=4x+3 /összevonás
16x-9=4x+3 / +9
16x=4x+12 / -4x
12x=12 / :12
x=1
0