Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS MATEK

Főoldal » Általános iskola » Matematika
351
Aki tud segítsen, nagyon fontos lene?:(
A 9. feladatnál csak az "a"-t kell megcsinálni. Előre is köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
nyolcadik = 197
előző -hetdik = 197-7 = 189
és így tovább
181
173
165
157
149
141---ez az első


9
16

mindig hetet adunk hozzá, hogy a következőt megkapjuk

9
16
23
30
37
44


az első hat összege a fentiek összege = 159


itt már képlet kell, vagy gyors mósdszer

18dik sor :
16 tól indultunk és a hármat adtuk hozzá 17szer (ennyi "ugrás" volt)
érkezés = 16 + 17 szer 3 = 67

összes = (első + utolsó / 2 szorozva a darabszámmal

(16+67)/2 szer 18 = 747
Módosítva: 6 éve
0