Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matekek feladat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
360
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
1.
A=(a*a)*6=486cm²
486=a*a*6 /:6
81=a²
√81=a
9=a
V=a³=9³=729cm³

2.
15=x+x+1+x+2
15=3x+3 /-3
12=3x /:3
4=x
Oldalak: 4cm(=x) 5cm(=x+1) 6cm(=x+2)
V=a*b*c=4*5*6=120cm³

3.
A=2*r²*π+2*r*π*a= 2*5,8²*3,14+2*5,8*3,14*40,5=1686,4312cm²
Módosítva: 6 éve
0

1. feladat
V=9³=729 cm³
2. feladat
1. él: 4 cm
2. él: 5 cm
3. él: 6 cm
V=a×b×c=4×5×6=120 cm³
3.feladat
A=2r²π+2rπm=2×5,8²×3,14+2×5,8×3,14×40,5=211,259+1475,172=1686,431 cm²
0