Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
830
1. Mekkora a körbe írt négyszög kerülete és területe? (K a kör középpontja.)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Mivel ezek derékszögű háromszögek (Thalesz tétel), felírhatjuk a háromszögekre a Pitagorasz tételt:
d a kör átmérője, x a negyedik oldal hossza
d²=7,8²+10,4²
x²=d²-5²
Ezt megoldva
K=x+7,7+10,4+5
T=(7,8·10,4)/2+(5·x)2
0