Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

11.osztályos matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
556
Mely ponthalmazok egyenletei a következők?
a) (x - 4)2 - (x + 1)2 = 5
b) (x - 4)2 + (y + 1)2 = 0
c) (x - 4)2 + (y + 1)2 = 8
d) (x - 4)2 + (y + 1)2 = x2 + y2
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
a)
megoldva az egyenletet x=1
Ez egy függőleges egyenes, minden y értékre x=1
b)
ez egy kör lenne O(4;-1) középponttal, de mivel a sugárnégyzet 0, ezért ez az O pont
c)
ez egy kör, melynek a középpontja O(4;-1), sugara  8 
d)
átrendezve egyenes egyenletéhez jutunk
2y-8x+17=0
Módosítva: 6 éve
0

a) elvégezzük a négyzetre emelést
x²-8x+16-x²-2x-1=5
-10x+15=5
-10x=-10
x=1
d)
x²-8x+16+y²+2y+1=x²+y²
-8x+2y+17=0
0