Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek 7 osztályos

Főoldal » Általános iskola » Matematika
395
Négyszög kerülete 32,4cm oldalainak aránya 1:2:3:3. Mekkorák az oldalai ? Eszt hogyan kell kiszámolni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Nekiálltam
0

1. oldal: x
2. oldal: 2x
3. oldal: 3x
4. oldal: 3x
Összesen a kerület:
x+2x+3x+3x=32,4 cm
9x=32,4 cm
x=3,6
Így az oldalai: 3,6 cm, 7,2 cm, 10,8 cm és 10,8 cm
0