Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

!!!SOS!!! Kéne egy kis segítség!

Főoldal » Középiskola » Fizika
406
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

3
895.pl
W=m·g·h=160·10·2,1=3360J
P=W/t=3360/4=840W

905.pl.
a grafikonról leolvasva:
Wh=20J
Wbe=50J
hatásfok=Wh/Wbe·100%=20/50·100%=40%

0

3.34
1/2·m·v²=m·g·h (m-el lehet egyszerűsíteni)
h=·v²/2·g=64/20=3,2m
0

3.30.
m=1500kg
a=1,4m/s²
v=45km/h=12,5m/s
W=?
P=?
F=m·a=1200·1,4=2100N
v=a·t⇒t=v/a=12,5/1,4=8,9s
s=a/s·t²=0,7·79.21=55,45m
W=F·s=2100·55,45=116445J=116,5kJ
P=W/t=116445/8,9=13083,7W=13kW
0