Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek 11. osztály valószínüségszámítás

Főoldal » Középiskola » Matematika
615
1. Egy dobozban kék, piros, sárga, fehér és zöld színű cukorka van. A dobozok megtöltését automata végzi, az
adagolás beállítása szerint a pirosak száma a kékek duplája, a fehéreké pedig a kékek négyszerese. Kék és piros
együtt annyi van, mint sárga. Tudjuk, hogy a fehér és zöld cukorkák száma megegyezik a kék, piros és sárgák
összegével. A dobozból 1 darabot kiveszünk. Minden szín esetén határozza meg az adott színű cukor húzásának
a valószínűségét!


2.Dobjunk fel egy szabályos dobókockát egymás után ötször, és a dobott pontszámokat sorban írjuk le egymás
mellé balról jobbra. Mekkora a valószínűsége, hogy öttel osztható ötjegyű számot kapunk?


3. Egy szabályos dobókockát kétszer egymás után feldobva, mennyi a valószínűsége, hogy 3-mal osztható kétjegyű
számot kapunk?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
A másodikat és harmadikat már leírtam, ezt már kérdezted....még megcsinálom az elsőt.
0

piros :2x
kék:x
sárga:3x
fehér:4x
zöld:2x

legyen a kék = x

zöld azért 2x mert :fehér + zöld = 6x
4x+ zöld = 6x
zöld = 2x

többi a szövegből adódik

piros = 2x / összes = 2x/ 12x = 2/12 = 1/6

többi ugyanígy
1