Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek SOS

Főoldal » Középiskola » Matematika
648
valaki segítsen megoldani ezt a két feladatot ami bevan jelölve megoldási folyamat is kellene előre is köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1. Összes eset: 10*10*10*10*10*10=10⁶

a) kedvező eset: 3*3*3*3*3*3=3⁶
b) kedvező eset: 7*7*7*7*7*7=7⁶

Valószínűség=kedvező/összes

2a) Összes eset: vehetjük úgy, mintha 20 különböző dobásunk lenne, és a különböző helyekre ezeket tennénk be, ekkor az összes eset: 20*20*20=8000
Kedvező eset: itt 3 esetet különböztetünk meg;
az első meg mellé: 1*19*19=361
a második megy mellé: 19*1*19=361
a harmadik megy mellé: 19*19*1=361
kedvező eset: ezek összege: 361+361+361=1083

Valószínűség=kedvező/összes.

b) ugyanez a történet: összes eset: 20⁹
kedvező eset:
az első megy be: 19*1*1*1*...*1=19
a második megy be: 1*19*1*...*1=19
és így tovább, tehát a kedvező esetek száma 19*9=171
Valószínűség=kedvező/összes
0