Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika 9, segítséget kérnék. SOS!

Főoldal » Középiskola » Fizika
403
Csatolok egy képet. A válaszokra a megoldást előrre is köszönöm.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
16.
V=45l=45dm³=45000cm³ (a "p" a ró betűt fogja jelenteni)
m=p·V=0,7·45000=31500g=31,5kg
17.
V=m/p=166400/800=208m³
18.
V=m/p=924/3=308cm³
19.
-Az ahatás,ami megváltoztatja a testek mozgásállapotát, vagy a testen deformációt hoz létre.
- Azt a mennyisége, ami megadja az erőhatás nagyságát és irányát, erőnek nevezzük.
20.
Az az erőhatás nagyobb, amely ugyanazon a testen ugyan annyi idő alatt nagyobb sebesség változást hoz létre, vagy ugyanakkora sebesség változást rövidebb idő alatt eredményez.
21.
jele: F, mértékegysége: N, mérőeszköze: rugós erőmérő
22.
1 N az az erőhatás, ami 1 kg tömegű testnek, 1 másodperc alatt, 1m/s-al változtatja meg a sebességét
23.
A súly az az erő, ami a felfüggesztést, húzza, vagy az alátámasztást nyomja
1