Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Körmozgás

Főoldal » Középiskola » Fizika
413
A villamos motor percenkénti fordulatszáma mozgással 1200 .Milyen átmérőjű szíjtárcsára van szükség,hogy a kerületi sebesség 10m/s legyen?HRLP!!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
f = 1200 1/perc = 20 1/s
v = 10 m/s
r = ?
---------------------------
v = r · ω
ω = 2π · f
--->
v = r · 2π · f
r = v / 2πf
r = 10 m/s / (2π · 20 1/s)
r = 0,08 m = 8 cm (pontos értékkel: 7,96 cm)

Azaz a szíjtárcsának 16 cm (pontos értékkel: 15,915 cm) átmérőjűnek kell lennie.
Módosítva: 6 éve
0