Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
394
Valaki tudna segiteni ? :/
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
második.
melyik szám gyöke egyenlő önmagával.
Csak két ilyen szám van :
0 és 1
tehát 3x+1 lehet 1 és 0

első:
Viete formula, gyökök és együtthatók közötti összefüggés (fv tábla))
két gyök összege = -b/a = most = 4
gyökök szorzata = c/a= most = m

(gyökök összege) négyzetre emelve -2szer gyökök szorzata = négyzetek összege
(4) négyzete -2 szer m= 2
m= 7

ellenőrizni kell, hogy a diszkrimináns erre az értékre tényleg pozitív

-1