Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS FIZIKA

Főoldal » Általános iskola » Fizika
1083
1. Az elektromos mező 10 J munkát végez, miközben 2 C töltést áramoltat át két pontja között. Mekkora a két pont közötti feszültség?
2. 10 kΩ ellenállású fogyasztón 30 mA-es áram halad át. Mekkora a kivezetésein mérhető feszültség?
3. Mekkora a 180 Ω ellenállású fogyasztón átfolyó áram erőssége, ha 90 V feszültségű áramforrásra kapcsoljuk?
4. Hálózati áramforrásra (230V) 200 Ω-os fogyasztót kapcsolunk. Mekkora a rajta átfolyó áram erőssége?

Nagyon hálás lennék ha valaki segítene. Előre is köszönöm a segítséget
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
1. U=W/Q=10/2=5V
2. U=R·I=10000Ω·0,03A=300V (itt váltani kell a mértékegységeket!)
3. I=U/R=90/180=0,5A=500mA
4. I=U/R=230/200=1,15A
0