Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítsetek nagyon sűrgős ! (Határidő 15:00) 8.o.

Főoldal » Középiskola » Matematika
574
Határozzátok mg az alábbi egyenlet diszkriminánsát, és állapítsátok meg a gyökök számát:
1) x² + 2x – 4 = 0
Oldjátok meg a következő egyenleteket.
2) x² – 4x + 3 = 0;
3) x² – 4x – 21 = 0;
4) x² – 8x + 12 = 0;
A következő egyenlet megoldása nélkül írd fel a gyökök összegét és szorzatát:
5) x² + 6x – 32 = 0
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

4
Mit értesz a másodfokú függvény diszkriminánsán? A diszkrimináns a megoldóképletben a
gyök alatti kifejezés, amely meghatározza, hogy valós számok halmazán hányféle
gyöke, megoldása van a másodfokú egyenletnek. D= b2 - 4ac
ha D > 0 akkor két különböző valós gyök van
ha D = 0 akkor két egybeeső, azaz egyféle gyök van
ha D < 0 akkor nincs valós megoldás
0

Csatoltam képet.
0

Csatoltam képet.
Ha megnézed a videómat, ott elmagyarázom a képlet használatát. Ezért a 3. és 4. feladatokat old meg önállóan. OK?
Módosítva: 6 éve
0

Csatoltam képet.
0