Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika SOS!!!!

Főoldal » Általános iskola » Fizika
306
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

3
3. feladat
p=F/A=456000/24=19000Pa=19kPa
0

4. feladat
Mondd meg a tanárnak, hogy hibás a feladat. A tömeg mértékegysége kg, nem pedig N
m=1200kg⇒Fny=12000N
A=0,06m²
p=12000/0,06=200000Pa=200kPa
0

Ha alátétet alkalmaznak, akkor megnövelik a nyomott felületet, ezáltal csökkentik a nyomást, kevésbé hatol be a csavar a fa felületébe. Nem roncsolja a fát ezáltal
0